3DOG camping Winterkamp 2016

Vanaf 4 februari gebeurt het weer: alweer winterkamperen.

Het 3DOG camping Winterkamp 2016 met eigenaren van 3DOG camping tenttrailers en daktenten. Een avontuur voor velen, want winterkamperen in een tent in de sneeuw ligt niet voor iedereen voor de hand.

3DOG camping Winterkamp 2016

Datum: 04 tot 07 februari

Locatie: Braunlage in het Harz-gebergte, Duitsland (480 km van Utrecht), Camping Braunlage

Nederlandse roedelleider ter plaatse: Wim de Roos

Maximum Aantal deelnemers: 25 tenttrailers en/of daktenten

Winterkamperen in de 3DOG camping OffRoader

Winterkamperen in de 3DOG camping OffRoader

Donderdag 4 februari

Vanaf 15:00 uur aankomst van de deelnemers van het 3DOG camping Winterkamp 2016 op de camping Braunlage. Samen bouwen we het sfeervolle 3DOG camping Winterkamp. Voor de verdeling van de opstelplaatsen is 3DOG camping roedelleider Wim aanwezig.
Daarna heb je tijd om de camping te verkennen.
Tijdens het gezamenlijk avondeten, vanaf 18.00 uur, leren we elkaar beter kennen. Er zijn de hele avond hotdogs met bijgerechten beschikbaar bij het kampvuur. Daarna heet Wim weer alle deelnemers welkom, natuurlijk onder het genot van een borrel, en limonade voor de kinderen.

Vrijdag 05 februari

Vanaf 08.00 uur versterken we ons in het campingrestaurant bij een uitgebreid ontbijtbuffet. Er zijn verse broodjes, ham, spek, kaas, jam, eieren, sap, koffie, thee en nog veel meer.

Om 10:00 uur verzamelen we in het kamp
We rijden samen met eigen auto’s naar de parkeerplaats van de gondellift. Vanaf hier beginnen we aan onze rodelbaanrit op de langste sneeuwrodelbaan van Duitsland.

DSC_1459-1500-minAlle rodelaars liften met de gondelbaan naar het middenstation. Het is slechts 150 meter van daar naar het startpunt van de rodelbaan. Voor de afdaling ligt het Rodelhaus, waar je jezelf kunt versterken voor de snelle afdaling. Er zijn Slow Food en warme dranken (niet inbegrepen). Dan gaat het beginnen, met slee op het 1.600 meter lange rodelspoor, waarop ook al eens de Duitse kampioenschappen rodelen plaatsvonden. Afdalen naar het vertrekpunt, het dalstation. Een fantastisch leuke ervaring voor jong en oud.
Dan is het tijd voor het gezin en voor afzonderlijke activiteiten. Braunlage is een van de oudste en belangrijkste wintersportplaatsen in Duitsland. Het ligt 570 meter boven de zeespiegel. De locatie staat garant voor een hoge sneeuwzekerheid. De nabijgelegen Wurmberg biedt een prachtig skigebied. Je schaatsen mee en hup, even naar de ijsbaan. Of gewoon lekker winkelen in Braunlage. Of geniet van het winterwonderland in het 3DOG camping winterkamp.
‘s Avonds vanaf 17.00 uur, als het gaat schemeren, beginnen we samen aan een romantische fakkelwandeling door het winterlandschap. Daarna warmen we ons in het restaurant met een glas glühwein en genieten van een 3-gangen menu. Daarna wandelen we terug naar het kamp en warmen onszelf rond het kampvuur.

Zaterdag 6 februari

Vanaf 08:00 uur kunt u weer genieten van het aangenaam warme restaurant en het uitgebreide ontbijtbuffet.
Om 10.00 uur komen we bij elkaar in het winterkamp en probeer de grootste sneeuwpop in de Harz te bouwen. Daarna is het tijd voor de lunch, uit de soepketel boven het kampvuur eten we een versterkende Goulashsoep met knapperig brood.

2913ijsland-1027-1500-minVanaf 14.00 uur staat boogschieten op het programma. Ook daarbij is plezier gegarandeerd!
Vrije tijd. Eet met je familie in het restaurant of kook een maaltijd bij je tent in het kamp. (Let op: helaas werkt Campingaz in de winter niet!)
Schuif later bij ons aan het kampvuur. We delen onze avonturen en veel sterke verhalen. Als het te koud wordt, dan snel naar bed …

Zondag 7 februari

Nu is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen!
Voordat we beginnen aan de reis naar huis, staat het ontbijtbuffet nog een keer voor jullie klaar. De terugreis is daardoor een makkie.


Inbegrepen zijn:

  • Welkomstdrankje en een 3DOG camping Winterkamp 2016 herinnering voor alle deelnemers
  • Welkomstdiner
  • Ontbijt 3 dagen
  • Rodelen
  • Begeleide fakkeltocht in de winterse bergen
  • 3-gangen diner in het campingrestaurant
  • Goulashsoep na het sneeuwpopbouwen
  • Boogschieten
  • 3 dagen Standplaats zonder elektriciteit
  • Niet inbegrepen: drankjes tijdens het eten, elektriciteit (0,60 € / kWh)
Ga naar 3dogcamping.eu voor meer info, prijzen en aanmelding.