1945 Jeep Willys CJ-2A

1945 Jeep Willys CJ-2A

1945 Jeep Willys CJ-2A no limits jeepNa zijn ruige vermogen als alleskunner en talloze toepassingen in de tweede wereldoorlog te hebben bewezen, werd de productie van de WAR-Jeep verlegt naar civiele toepassing. De revolutionaire Jeep komt voor iedereen beschikbaar. De 1945 Jeep Willys CJ-2A was de eerste Jeep die werd aangeboden aan burgers.

‘CJ’ staat voor ‘civiele jeep’. De 1945 Jeep Willys CJ-2A verschilt op diverse punten van de militaire versie. Het voertuigje had een achterklep, grotere koplampen, een canvas top en T-90 transmissie. De seven-slot-grill was er al en is tegenwoordig synoniem met het merk Jeep.

1945 Jeep Willys CJ-2A en meer geschiedenisMet de toegevoegde Power-Take-Off (PTO) aan de achterzijde kon de CJ-2A apparatuur als ploegen, hydraulische liften, maaimachines, en andere industriële- en de landbouwwerktuigen aandrijven. Zo ging de Willys Jeep CJ-2A van ‘Go Anywhere, Do Anything’ in de oorlog, de hele wereld over als Do Anything voertuig, waardoor de macht van Amerika naoorlogse economie naar ongekende hoogten steeg.