Jeep Sandstorm

De ontwikkelaars van de Jeep Sandstorm lieten zich inspireren door de Baja-woestijnracers. De concept is ontwikkeld om lange rechte zandwegen met hoge snelheid af te leggen, zonder af te doen op dagelijkse functionaliteit. De Sandstorm beschikt over terrein-hardware die beide situaties moeiteloos de baas kan, met onder meer een extreem ophangingssysteem en een krachtige motor.

De Baja-look wordt versterkt door een geventileerde motorkap van koolstofvezel, een geventileerde hoge bodemvrijheid aan de voorkant, extra brede spatborden achter, een rolkooi en een reservewiel in de laadbak. Zowel de openzwaaiende achterklep als achterdeuren zijn verwijderd. Andere unieke Baja-accenten zijn onder meer de buisvormige voor- en achterbumper, de geïntegreerde luchtcompressor, de tankklep, hulpverlichting uit de KC Carbon-series aan de voorkant en de knipperlichten.

De vooras werd tien centimeter naar voren geplaatst en gebruikt een uiterst sterke vierpuntsophanging met lange armen en een spoorstangarm. De achteras werd vijf centimeter naar achteren verplaatst en gebruikt een driehoekige vierpuntsophanging met overlangse wieldraagarmen. De langere wielbasis komt de stabiliteit bij hoge snelheden ten goede. De op maat gemaakte schroefveren over by-passschokdempers geven de voor- en achterwielen een veerweg van respectievelijk 35,5 tot 45,7 centimeter. En voor nog straffere capaciteiten gebruikt de Jeep Sandstorm zowel voor als achter extra verstevigde Dynatrac 60-assen met een verhouding van 5,68, evenals 17″-velgen met 39,5″ grote BF Goodrich Krawler-banden.

Het Baja-racethema komt ook terug in het interieur, dat is voorzien van een speciale rolkooi, die het chassis, de lederen voorstoelen en de unieke racekuipjes met lage rugleuning achter omvat. Een race-instrumentenpaneel en 7″ terrein-gps staan garant voor de nodige navigatieaanwijzingen, terwijl onafhankelijke kantelschakelaars de elektronica, luchtcompressor en asvergrendelingen regelen.

De Jeep Sandstorm wordt aangedreven door een 6,4 liter grote V8-motor uit de Mopar Performance-catalogus en is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.