Jeep Staff Car Moab Easter concept

Jeep Staff Car Moab Easter concept

De Jeep Staff Car Moab Easter concept werd gebouwd als een eerbetoon aan alle legendarische Jeep lergervoeruigen. Het op een open Jeep Wrangler Unlimited gebaseerde prototype combineert ruige functionaliteit met een op het verleden gebaseerd ontwerp. De Staff Car is geheel nieuw, maar lijkt historisch authentiek. Functionaliteit gaat hier voor vormgeving, zoals gebruikelijk is bij een militaire Staff Car. Basic stalen wielen, minimalistische spatborden, een ‘hungry horse’ verlengde canvas top en banken in het interieur vormen de verbinding met z’n originele militaire voorgangers.

Het exterieur is in zandstorm kleur uitgevoerd, een kleur die over de hele Jeep is doorgezet, ook op chassis en assen. De Jeep Staff Car heeft geen middenstijl en geen deuren. Het Jeep designteam bedacht army-stijl  ronde koplampen, Jeep J8 voor- en achterbumper, beschermde black-out lampen op de spatborden en achterop een reservewiel met militaire jerrycan. De Jeep Staff Car rijd op 16″ wielen met 35-inch Firestone NDT legerbanden.

Het minimalistische interieur omvat lage, steun gevende banken voor en achterin, een geïntegreerde rolkooi en gelakte stalen vloer in plaats van tapijt. De ingebouwde koelbox is geïnspireerd op een oude artilleriekist en biedt ruimte aan 85 blikjes. De Jeep Staff Car wordt aangedreven door de 3.6-liter Pentastar V-6 motor met zes versnellingen handbak. De Jeep Staff Car is voorzien van de Jeep Performance 2-inch liftkit met Fox schokdempers en voor en achter een Dana-44 as.