Jeep Wrangler Red Rock Concept

De Jeep Wrangler Red Rock Concept van Mopar werd tijdens SEMA2015 onthuld.

De Jeep Wrangler Red Rock Concept van Mopar werd tijdens SEMA2015 onthuld.

De Jeep Wrangler Red Rock Concept heeft als basis een Wrangler Unlimited Rubicon Hard Rock. De Jeep Wrangler Red Rock Concept is voorzien van de nieuwe generatie Dana 44 voor- en achteras, een Power Dome motorkap met ventilatieopeningen, nieuw ontworpen off-road rockrails, en voor en achter rode sleephaken. Op de carrosserie zijn natuurlijk ook een Jeep Wrangler Red Rock badge en Red Rock motorkapsticker aangebracht. Details zijn in matzwart Granite Christal uitgevoerd, zoals de off-road bumpers, de grille-inserts en de koplampringen.

Omdat het model is gebaseerd op de Wrangler Rubicon Hard Rock, is het Red Rock Concept uitgerust met Tru-Lok elektronische vergrendelbare differentiëlen, de Rock-Trac overbrenging in een 4: 1 low-range ratio. In de lage geering (1:1) kruipend met de handgeschakelde transmissie, neemt de Jeep Wrangler Red Rock Concept obstakels waar anderen slechts van kunnen dromen.

Het interieur van de Jeep Wrangler Red Rock Concept

Met Amaretto Brown Katzkin lederen stoelen, met zilveren stiksels, en een Red Rock op de rugleuning geborduurd logo, onderscheidt de Red Rock Concept  van de rest van de Wrangler interieurs.

De robuuste uitstraling en de Jeep Wrangler Red Rock Concept off-roadcapaciteiten worden verbeterd met behulp van een 2-inch liftkit, 17-inch wielen met beadlocks – ook in zwart Granite Crystal – en robuuste 35-inch BFG all-terrain banden, LED-koplampen en mistlampen en, dat is apart, een Jeep-CB-radio. De Jeep Wrangler Red Rock Concept is verder voorzien van een Warn Rubicon lier.