Dag 10 Durness Schotland – Ullapool Schotland (±215 km)

schotland-3014-minVanuit Durness proberen we eerst even of we over de Kyle of Durness overgezet kunnen worden, om naar het verre punt Cape Wrath te rijden. Alleen de naam maakt het al interessant en Top Gear deed het ook al eens. Helaas lukt het niet. Het geimproviseerde veer vaart niet ivm de weersomstandigheden en dus zijn we snel uitgepraat. In plaats daarvan rijden we, 19 mijl verderop, rechtsaf de B801 in om de natuur van het schiereiland te kunnen genieten. We zakken langs de kust af naar Ullapool en worden met regelmaat overvallen door enorme regenbuien.

De wind neemt ook toe. We volgen de A894 en slaan bij Unapool rechtsaf de B869 op. De weg hobbelt en slingert maar is prachtig. We komen een heel langzaam en voorzichtig rijdende camper tegen en een paar locals, daar blijft het bij. Wat een rust.

schotland-3026-minDe auto neemt de bochten iets minder makkelijk, en even later blijkt dat de bevestiging van de Panard-stang is afgebroken onder het geweld van alle grote kuilen en hobbels in bochten. Een zware tocht voor auto’s, of ik rijd te hard natuurlijk…; heerlijk! We rijden overigens maar gewoon door tot we thuis zijn. “Had hij maar geen Jeep moeten worden.” Wel iets langzamer door de bochten om de zijdelingse krachten op de achteras te verminderen.

schotland-3058-minOnderweg stoppen we, en genieten van het uitzicht, bij de
vuurtoren van Stoer (de Old Man of Stoer). Doen!

Als we in Ullapool arriveren is de wind aangetrokken tot een echte storm. We zetten de Karsten-tent, die is stormbestendig weten we uit ervaring, op een deel van camping Ardmair waar een dijk omheen ligt Die dijk biedt iets
beschutting, maar ook bescherming tegen hoog water. Je weet immers maar nooit. In Ullapool eten we in The Seaforth Ullapool, Ullapool’s award winning bar, restaurant and takeaway. Een aanrader! Even met de taxi heen, want je blijft er tot sluitingstijd. ’s Nachts neemt de wind nog toe en rukt stevig aan de tent, maar we slapen rustig in de vertrouwde Karsten die met volop extra scheerlijnen is gezekerd.schotland-3077-minschotland-3033-min schotland-3051-min schotland-3056-min