Dag 11 Ullapool Schotland – Fort William Schotland (±450 km)

Er staat vanmorgen een echte storm, 60 mijl per uur wind met uitschieters, de lucht is grijs en het regent hard. En zo zal de dag blijven volgens de voorspellingen. We verlaten de camping in Ullapool en vertrekken naar een paar natuurgebieden, Wester Ross en Beinne Eighe, en volgen de Wester Ross Coastal Trail (B832). Die is zelfs prachtig met dit weer. Jammer van de verscholen uitzichten. 

schotland-3110-minMeer en meer water, stormwaarschuwingen en minitornado’s op de fjorden. We lunchen in een hotel The Torridon Inn bij Achnasheen en ik drink de bitterste bitter ooit. Dat wordt het voor vandaag. 

Op de A896 van Shieldag naar Kishorn stroomt het water gewoon over de weg.We rijden over de Sky Bridge naar Armadale, maar het veer naar Mallaig vaart niet dus moeten we dezelfde weg terug. Via de A87 gaan we verder. We zien zoveel water dat we steeds voorzichtiger door de bergen rijden. Dalen vullen zich langzaam en steeds meer water stoomt als watervallen van de rotsen. Beken en rivieren treden steeds meer buienschotland-3153-min hun oevers en zelfs de TomTom laat plotseling waarschuwingen zien die er nog nooit eerder op kwamen. We zijn op ons hoede en bekijken de waterstromen van elk dal voor we er in rijden. Er is niemand meer op de weg.
We fotograferen Eilean Donan Castle door de autoruit en vinden daar public restrooms waarvan de deur uit de wind in de luwte ligt. Even gebruik van maken. In Ford Willam aangekomen hebben we heel veel water achter ons gelaten, de twee campings zijn bijna leeg en de tentvelden liggen nog maar iets boven het niveau van de rivier. Dat gokken we niet. We nemen een hotel. Wel zo veilig. Het stoomt nog steeds van de regen als we eten, biertje drinken, gaan slapen. Buiten is het vandaag warm en nat.