Dag 12 Fort William Schotland – Glendaruel Schotland (±290 km)

schotland-3172-minTot onze grote verbazing is het weer weer volledig omgeslagen. Het is vandaag toch weer koud, met hier en daar blauwe lucht en stapelwolken. Full English Breakfast staat op het menue. En als we wegrijden valt alweer de eerste bui. Buiig vinden we overigens niet zo erg, er tussendoor hebben we prachtige luchten om foto’s onder te maken. Langs de A28 stoppen we bij een Arts & Crafts centrum voor koffie met apple-pie, met uitzicht op Castle Stalker Vieuw . Het is heerlijk. We rijden vandaag weer een prachtige route. 

schotland-3226-minIn Inveraray stoppen we voor Fish & Chips van Mr. Pia’s. In het plaatsje is een haventje met prachtige schepen en een sprookjesachtig kasteel met en Engels park er omheen. Als we daar zijn straalt de zon, dus de foto’s zijn weer prima. Via de B8000 rijden we verder.

Een route die we speciaal aanbevelen. Hier en daar zijn de sporen en kracht van de storm nog duidelijk. Enorme bomen liggen om en uit eentje is gewoon een stuk uit de stam gezaagd om de weg weer vrij te maken. We rijden langs Loch Fyne, via Otter Ferry naar Glendaruel waar we de camping nemen. Hij ligt prachtig met super grote bomen, in een parkachtig bos, waarvan er in de storm wel een paar zijn gesneuveld. De veiligheid kunnen ze nog niet garanderen en ze adviseren een hutje aan de buitenkant van de camping voor de prijs van een kampeerplek. Dat doen we dan maar.