Dag 13 Glendaruel Schotland – Sandhead Schotland (±295 km)

schotland-3296-min’s Morgens bij het washok ontmoeten we Bart uit Belgie. Hij is een wereldfietser die al enorme afstanden heeft gefietst. Hij rijdt min of meer op de bonnefooi door Schotland, dus we geven hem ons campingboek mee. Hij  noteert het een en ander, en het webadres, maar natuurlijk nooit meer iets van ‘m gehoord. Als we vertrekken via de B836 stoppen we al snel even bij de Loch Tarsan dam, een stuwmeertje. We rijden even langs het kleine Holy Loch en nemen de open ferry van Hunters Bay naar Gourock over de Firth of Clide. Hij vaart volgens de navi met 14 km/u.

schotland-3308-minIets verderop op het stationnetje van Wemyss Bay eten we een broodje. Dan gaan we op weg naar het meest zuidelijke puntje van Schotland. Eiland Ailsa Craig is een pukkel in zee die dan steeds aan zeezijde het herkennngspunt is. 

Dan rijden we door naar Mull of Galloway, ook een RSPB vogelreservaat. Bij de vurtoren gaan we even wandelen. Opvallend daar zijn de grote toeters, de misthoorns achter de vuurtoren. Je kunt er heen lopen en ze aanraken. Bij mist komt er een soort doordringende pieptoon uit, en niet de brultoeter die je zou verwachten. We rijden terug naar Sands of Luce Holiday Park waar we na een paar dagen in de auto eindelijk de doornatte tent weer eens uitpakken en opzetten. Nadat we ‘m van binnen hebben gedweild is ook het doek al snel weer droog in de wind.