Dag 5 Robin Hoods Bay Engeland – Beadnell Engeland (±295 km)

schotland-2594-minDe vakantie kan beginnen. Afgelopen nacht hebben we alleen op de camping gestaan. We rijden eerst langs de kust en dan al snel via een paar smalle weggetjes binnendoor naar Grosmont waar een prachtige stoomtrein stopt die over een oud lijntje van de kust naar het binnenland rijdt, dwars door de prachtige Yorkshire Moors. Het is de echte Harry Potter trein. Op weg er naar toe passeren we een paar leuke hellingen tot maar liefst 33% stijging. Het omweggetje was leuk, maar dan is het weer tijd, ookal zijn we nog lang niet in schotland-2604-minSchotland, om de kust weer op te zoeken. De Transporter Bridge in Middelsbrough ligt er helaas even uit, maar de bezienswaardigheid is toch de moeite waard. Helaas kunnen we er niet mee over het water. 

Anders dan anders zetten we deze keer niet elk wegnummer in ons verslag. We rijden soms weggetjes die je met caravan of aanhanger beter niet kunt doen. Van passeerplaats naar passeerplaats rijd je dan. Wij nemen er alle tijd voor, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Als alternatief verbinden meestal ook bredere wegen de genoemde punten. Onze volgende stop is The Headland Heugh Battery in Hartlepool. schotland-2609-minDit museum, een oude kustverdedigingsbatterij, is zeker een bezoek waard. We rijden een hele tijd door het kustplaatsje, dat mooie gebouwen kent, maar in eerste instantie helemaal niet bezienswaardig lijkt. Op een muur bij de batterij vinden we een plaquette die herinnert aan een in 1914 omgekomen soldaat. Bijzonder. Met uitzicht op het strand lunchen we in de auto.

schotland-2616-minOp weg naar Dustanburgh Castle doen we nog het kleine vissersdorpje Craster aan. Als we deze vakantie de hoodprijs in de loterij winnen staat daar ons tweede huis al klaar. Vanaf hier is het maar een klein stukje naar de camping Beadnell Bay van de Caravanclub. 

Het is een langgerekt terrein met, als ik op m’n tenen sta, riant uitzicht op het strand. Je hoeft alleen de weg over te steken. Eindelijk kunnen we weer douchen. Nadat ik ben geweest en heb gewaarschuwd voor de ijskoude harde wind die door sleuven door het douchegebouw blaast, blijkt het gebouw voor Ans keurig winddicht en heerlijk verwarmd. Zo jammer…. Beadnell Bay kost ons ruim 19 pond.

schotland-2621-min