Dag 7 Loch Tummel Schotland – Inverness Schotland (±240 km)

schotland-2702-minHet werd een heel koude nacht. We bleven lang zitten, onder de heldere hemel, in het stikke donker, onder tienduizenden sterren. Wolken van sterren! En voor een Loch Tummel, die er als een spiegel bij lag. Als we wegrijden kijken we nog een keer om en proberen de puinhoop bij de inrit niet te zien. 

Op naar Pittlochry, voor de winkel Robertsons of Pitlochry met de grootste verzameling Whiskey van Schotland. De tent staat te koop en is flink verouderd, om niet te zeggen vervallen. Maar ze zijn in vol bedrijf en als je er ter plekke Whiskey koopt, dan kun je het nog steeds keurig naar huis laten versturen. Makkelijk. 

We zetten koers richting Inverness. Daar zijn we eerder geweest, maar aanrijden deden we toen rechtstreeks, dus via een andere route. Als je niet oppast, rijdt je het hele stuk over een keurige brede nieuwe weg, terwijl het toen al slingerend door de heuvels ging. We rijden langs Blair Castle en de Dalwhinnie Distillery (voor een borrel), langs Insh en lunchen daar in het natuurgebied met uitzicht op een kasteelruine. 

schotland-2750-minDaarna via de zeer smalle B9007 naar Nairn. Eerst langs de Carr Bridge (gebouwd in 1717 en beschadigd tijdens een vloedgolf in 1829) die er sinds 1829 onveranderd beschadigd bij staat. En later over een nog mooiere, de Bridge of Dulsie. We rijden eerst nog een dwars over een camping vol stacaravans, om verderop een RSPB-reservaat te bezoeken. Deze camping vinden we niks, dus rijden we een stukje door in de richting van Inverness. Voor Fort George hebben we deze middag geen tijd meer. Die halen we na ons pensioen wel. Bught Caravan Park in Inverness, een kleine gemeentecamping bij het sportpark, is een leuke vriendelijke, kale camping.We hebben meteen prima contact met de Amerikaan die de tent runt. Geen idee waarom….. Weer slechts 16 pond betalen. “Zet de Jeep maar naast de tent”, roept de vriendelijke Yank ons nog na.schotland-2740-min